sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Apollo & Earth photo anomalies (part 1)


Maan ja Kuun koon visualisointia...
Kuu ja Maan etäisyys on keskimäärin 384.400 kilometriä, vaihteluvälin ollessa 360.000 kilometristä 406.000 kilometriin Kuun kiertoradasta johtuen. Kuun halkaisia on 3.476 kilometriä. Vastaavasti Maan halkaisia on 12.740 kilometriä. Maan koko onkin Kuuhun verrattuna 3,66 kertainen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Kuusta katsottuna Maa näyttää huomattavasti suuremmalta kuin mitä Kuu näyttää Maasta katsottuna. Käytännössä siis keskimäärin noin 3,66 kertaa suuremmalta. Eli ne eivät missään tilanteessa näytä läheskään samankokoisilta, kun Kuuta tarkastelee Maasta, tai Maata tarkastelee Kuusta. Tämän pohjalta onkin syytä kysyä mten on selitettävissä NASAn julkaisemissa virallisissa valokuvissa esiintyvät muutokset maapallon koosta Kuusta kuvattuna? 


Tämän kerrotaan kuvatun komento- ja huoltomoduuli (CSM) Columbiasta
Apollo 11 -avaruuslennon yhteydessä 20. heinäkuuta 1969. Kuun alue,
jonka yläpuolella kuvan kerrotaan otetun, on "Smyth Sea".
Tämän kerrotaan olevan kuvattu Kuussa kuumoduulin viereltä kohti
maapalloa Apollo 11 -avaruuslennon aikana.

AS11-44-6642: Apollo 11 -avaruuslennon Eagle -kuumoduuli
valmistautumassa telakoitumaan Columbian kanssa
Kuussa käynnin jälkeen.

Miksi ylimmäisessä kuvassa maapallo näyttää moninverroin suuremmalta kuin jälkimmäisissä Apollo 11 -kuvissa? Alimmaisissa kuvissa maapallon koko näyttää suhteessa aivan liian pieneltä, kun pitää mielessä, että Maa ei voi näyttää yhtä pieneltä Kuusta, kuin Kuu Maasta katsottuna. Toisin sanoen Maan koko kuvassa paljastaa, että kyseessä on eräs esimerkki NASAn kuvaväärennöksistä. Todellinen koko kun tulisi olla huomattavasti suurempi (arvio ohessa).

Tätä taustaa vasten astronautti Michael Collinsin kertomus kuumoduulin kuvaustilanteesta on vähintään hämmentävä: "Vähän kerrallaan he lähestyivät, vakaasti, kuin olisivat olleet kiskoilla, ja ajattelin, 'mikä kaunis näky, sellainen mikä tulee tallentaa.' Kun ojennuin ottamaan Hasselblad-kameraani, yhtäkkiä maapallo ilmestyi horisonttiin, suoraan Eaglen taakse. En olisi voinut lavastaa sitä yhtään paremmin, mutta se ei ollut minun tekosiani, se oli vain hauska yhteensattuma." Hauska tosiaan, sillä väittäisin, että maapallon kuva on leikelty siihen jälkikäteen, jolloin ei kuitenkaan olla huomattu, että se on suhteessa aivan liian pieni. Samalla kuvamanipuloinnista on jäänyt jälki, joka on poimittavissa esille nykytekniikan avulla. Jos ja kun kuva on väärennös, jolle en näe oikeastaan muuta vaihtoehtoa, niin silloin Collinsin "kertomus" saa aivan uudenlaista sisältöä.



Mikäli edellisen kuvan värejä ja kontrasteja korostetaan tietokoneen avulla,
on kuvasta nähtävissä maapallon ympärillä suorakaiteen muotoinen poikkeama.
Tämä tarkoittaa siis sitä, että kyseinen kohta on liitetty mukaan kuvaan
jälkikäteen.

Osasuurennos kontrastikuvan "maapallo" leikkeestä.

Apollo 17 on yksittäisistä Apollo -avaruuslennoista nähdäkseni se, josta löytyy eniten kaikkein ilmeisimpiä poikkeavuuksia ja ristiriitaisuuksia. Epäilen jopa, että niitä on tehty aikoinaan jopa tahallisesti huolimattomuusvirheiden suuresta määrästä johtuen. Alla on eräs esimerkki maapalloon liittyen, kuva, joka olisi voinut näyttää kenties jokseenkin uskottavalta vielä neljäkymmentä vuotta sitten. Mutta eipä mielestäni enää. Maapallo kuvassa on nimittäin naurettavan pieni. Ja kyseessä on nimenomaan NASAn virallinen kuva.


AS17-134-20384: Astronautti Jack Schmitt ja taustalla
näkyvä minikokoinen maapallo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.