perjantai 1. kesäkuuta 2012

Did NASA fake the Apollo mission? (part 7)

Apollo-avaruuslennoilta mukana tuodut kuukivet lukeutuvat kaikkein tärkeimpiin todisteisiin siitä, että ihminen on vieraillut Kuun pinnalla. Mutta ovatko ne aitoja? Mikäli NASAan on uskominen, kuukivet ovat aitoja. Mutta mitäpä jos niin ei olisikaan? Mitäpä jos Apollo-lennoilla ei olisi käyty kuussa eikä NASAlla olisi täten aitoja kuukiviä hallussaan, niin miten olisi voitu todellisuudessa esittää, että Kuusta peräisin väitetyksi olleet kivet olivat todella kuusta peräisin? Olisiko yksi vaihtoehto ollut käydä hakemassa Etelänavalta ulkoavaruudesta pudonneita meteoriittejä, ja esittää niitä maailmalle aitoina kuukivinä? Oliko se pelkästään sattumaa, että NASAn Apollo-ohjelman puitteissa eräs ohjelman keulahahmoista, Saturn -kantoraketin pääsuunnittelia Wernher von Braun vieraili tutkimusryhmänsä kanssa Etelänavalla runsaat pari vuotta ennen ensimmäistä miehitettyä kuuvierailua?

Operation Deep Freeze

Wernher von Braun
kuvattuna Etelänavalla
7. tammikuuta 1967.
Operation "Deep Freeze" tunnetaan ensisijaisesti Yhdysvaltojen asevoimien Etelänavan tutkimusprojektina, jonka kerrotaan alkaneen vuonna 1955. Yhdysvalloilla oli ollut sotilaallista toimintaa Etelänavalla tosin jo aiemminn, esimerkiksi massiivisen "Highjump" operaationsa myötä vuosina 1946 - 1947, ja sitä ennen jo 1920 -ja 30-luvuilla. Tiedossa on, että kymmenet asevoimien työntekijät menehtyivät erilaisissa onnettomuuksissa näissä operaatioissa ja armeijan tukikohtien rakentamisen alkuvaiheissa. Vuosien saatossa Yhdysvallat on perustanut lukuisia tutkimusasemia ja rakennuksia Etelänavan alueelle. Nämä sisältävät myös maanalaisia rakennelmia.

Kyseistä nimeä "Deep Freeze" Yhdysvallat on käyttänyt yleisnimenä 50-luvun lopulta lähtien erilaisissa Etelänavan tutkimuksiin liittyvissä operaatioissa ja projekteissa, ja tarvittaessa on käytetty kyseisen Deep Freeze -nimen jälkeen myös juoksevia järjestysnumeroita erillisten projektien nimeämisessä. Yhdyisvaltojen armeija ei kuitenkaan ollut ainoa taho, joka käytti samaa nimeä. Nimittäin myös Yhdysvaltojen hallinnon puitteissa NASAlla oli samanniminen "Deep Freeze" ohjelma, jossa vuosina 1966 ja 1967 suoritettiin Yhdysvaltojen Etelänavan tukikohdissa ja niiden lähialueilla NASAn Apollo -lentoon liittyvää salaista tutkimusprojektia. Tiedossa on, että tammikuussa 1967 Etelänavan alueella vieraili lisäksi NASAn arvovaltainen tutkimusryhmä, jossa olivat esimerkiksi mukana raketti-insinööri Wernher von Braun sekä tohtori Ernst Stuhlinger, jotka tunsivat toisensa jo toisen maailmansodan ajoilta. Erään NASAn tiedonannon mukaan von Braun olisi tosin ollut tuolloin vain lomailemassa Etelänavalla. Siinä vasta oiva lomailupaikka.

Mainittakoon, että maailmalla liikkuu huhu, jonka mukaan von Braun oli osallistunut samaisella alueella vajaat parikymmentä vuotta aiemmin erittäin salaiseen "Highjump" operaatioon. Kerrotaan, että operaation puitteissa valmisteltiin tuolloin armeijan pysyvän tukikohdan rakentamista Etelänavalle. Kerrotaan lisäksi, että siihen olisi liittynyt myös väitetyn saksalaisten toisen maailmansodan aikaisen ufo-tukikohden etsiminen Etelämantereelta. Tämä oli kuitenkin vain väite, jota ei ole voitu julkisuudessa todistaa. Joka tapauksessa, mitä ihmeen salaista NASA oikein touhusi Etelänavalla paria vuotta ennen Apollo 11 -lentoa?

"Deep Freeze" ja operaation
aikana toteutetut vierailukohteet.
NASAn Deep Freeze -projektin tarkoitusperät, tai väitetyt tarkoitusperät herättävätkin sitten erityistä mielenkiintoa. Ne vähäiset tiedot kun ovat ristiriitaisia, kyseessä kun oli NASAn salainen projekti. Nimittäin kerrotaan, että tutkimusten aikana tutkimusryhmä  olisi noutanut Etelänavan alueelta Kuusta pudonneita meteoriittejä tutkimustarkoituksiin, ja samalla viitteeksi vertailtaessa niitä myöhemmin Kuusta Apollo-avaruuslentojen aikana otettavia kivinäytteitä Etelänavan vastaaviin kuukiviin. Tämä lienee olikin varteenotettava selitys, mikäli NASAlla oli puhtaat jauhot pussissa. Tosin siinä tapauksessa, jos oltiin liikkeellä huijaustarkoituksessa, eli tarkoitus oli kerätä meteoriittejä Apollo-lentojen kuukiviä varten, on huomioitava, että mikäli NASAn suppeahkon tutkimusryhmän yksistään tämän noin kuukauden kestäneen tutkimusmatkan aikana tammikuussa 1967 ei olisi ehditty kerätä riittävää määrää "aitoja kuukiviä" Apollo -avaruuslentoja varten, olisi siinä tapauksessa apuna "Apollo-kuukiven" etsinnässä jouduttu hyödyntämään myös Yhdysvaltojen armeijan tukikohtien muita tiedemiehiä Etelänavalta. Tällä tavoin olisi ollut mahdollista varmistaa riittävä määrä materiaalia etukäteen tutkimusryhmän arvioitavaksi.

Erään NASAn antaman toisen selityksen mukaan projektin tarkoitus oli selvittää voitiinko Etelänavan mantereella siihen mennessä tehtyjä tieteellisiä tutkimuksia hyödyntää tulevassa Kuun valloituksessa. Kyseinen selitys kuulostaa korviini kuitenkin perin kummalliselta, sillä asianhan olisi voinut selvittää myös Yhdysvalloista käsin, eikä sitä varten olisi tarvinnut NASAn lähettää arvovaltaista tutkimusryhmää paikan päälle?

Eräässä 60-luvulla julkaistussa tieteellisessä lehdessä esitetty selitys puolestaan on, että NASA halusi tutkia Kuuhun vietävien teknisten tutkimuslaitteiden toimivuutta paikan päällä Etelänavan ankarissa ja erityisesti kylmissä olosuhteissa. Etelänapa kun oli nähtävästi NASAn mukaan karuudessaan jotenkin verrattavissa Kuun olosuhteisiin. Tämä on varmasti ihan järkeenkäypä selitys, tosin mukana vietyjen teknisten laitteiden luettelo ja tutkimustulokset puuttuvat kokonaan, tai niitä ei ole ainakaan julkaistu jälkipolville. Niissä muutamassa kuvassa, joita olen nähnyt, ei mitään teknisiä Apollo-laitteita ole ainakaan ollut nähtävillä kuvissa, ellei nyt Yhdysvaltojen lippua pidetä sellaisena.


NASA 11-12818: Von Braunin "Project Deep Freeze" tutkimusryhmän
jäseniä yhteiskuvassa tammikuussa 1967. Kuvassa vasemmalta oikealle;
tohtori Maxime A. Faget, tohtori Robert R. Gilruth (miehitettyjen avaruuslentojen
keskuksen johtaja), tohtori von Braun, kaksi "Deep Freeze" tiedemiestä, sekä tohtori
Ernst Stuhlinger. Kerrotaan, että kyseisen ryhmän jäsenet katosivat NASAsta
samoihin aikoihin, kun Apollo -avaruuslennotkin päättyivät.
Mitkä siis olivat operaation "Deep Freeze" todelliset tarkoitusperät? Totta, kyseessä olisi voinut olla - ja mahdollisesti olikin - aivan normaali NASAn tutkimusprojekti, jolla ei ollut mitään tekemistä väitetyssä kuuhuijauksessa. Siinä nyt vain sattui olemaan mukana eräitä NASAn avainhenkilöitä tutkimusmatkalla Etelänavalla, alueella, josta on löydetty myöhemmin vastaavia kuukiviä, kuin aitoina pidetyt kuukivet. Tosin, varmaa tietoa siitä, että Etelänavalta olisi löytynyt riittävää määrää kuukiviä, en pysty vahvistamaan. Mutta siinä tapauksessa, ellei kyseessä olisikaan ollut mikään sattuma ja kuukiviä olisi ollut saatavissa, olisi tämän operaation puitteissa ollut myös mahdollista viedä Yhdysvaltoihin suuri määrä ulkoavaruudesta Etelänavan alueelle pudonneita kivinäytteitä, joita olisi myöhemmin voitu esittää NASAn toimesta aitoina todisteina. Tässä tapauksessa olisi ollut hyvin ilmeistä, että Apollon harhautusprojektista olisi päätetty viimeistään kesällä 1966, kun oli käynyt ilmeiseksi, että teknisten ongelmien johdosta koko Apollo-kuuhanke oli vaakalaudalla. Tällöin kaikki Etelänavalla Deep Freeziin liittyvät NASAn avainhenkilöt ja tiedemiehet olisivat olleet mukana juonessa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.