maanantai 28. toukokuuta 2012

Did NASA fake the Apollo mission? (part 6)

AS16-114-18388: Astronautti John Young
(Apollo 16) ja väärinpäin olevat rystyset.
Voimme luonnollisesti pitää lähtökohtana, että Kuun valloitus tapahtui juuri niin kuin ihmiskunnalle on esitetty. Tällöin mitään ongelmaa ei ole, eli NASAn astronautit ovat käyneet Kuussa Apollon puitteissa, niin asia on sillä selvä, eikä mitään muuta tarvitse edes spekuloida. Tällöinkin olisi tosin syytä selvittää miksi lukuisat kuukuvat - elleivät kaikki - on väärennetty NASAn toimesta. Sama pätee varmasti myöskin videokuviin. Voisiko kyse olla kenties siitä, että etukäteen tehtyjen simulaatiotilanteiden kuvatallenteet ja todellisuus epähuomiossa jotenkin sekoittuivat?

Mutta jos kyse on jostain enemmästäkin kuin pelkästään kuvien (ja videoiden) lavastuksista ja väärennöksistä, niin mistä sitten oli oikein kysymys? Suuri määrä palapelin keskeisiä palasia on edelleen hukassa, ja olemassa olevien palasten osalta tiedot ovat usein kiistanalaisia ja ristiriitaisia. Tiedot ovat myös pirstoutuneet erittäin hajalleen internetissä ja muualle, joten yksityiskohtia ja kokonaisuutta on hankalaa arvioida. Olen syntynyt vasta Kuun ensivalloituksen jälkeen, joten omakohtainen käsitys perustuu pääasiasa internetinssä olevaan tietouteen. Sen pohjalta voimmekin vain yrittää tarkastella muutamia erikoisuuksia, joiden pohjalta jokaisen on mahdollista vetää omat johtopäätöksensä, ja tarvittaessa tutkia asiaa tarkemmin.



Operation Crossroads
Saturn V -kantoraketti matkalla kohti
Apollo 11 -laukaisupaikkaa.

Apollo -avaruuslennoista oli erityisen kiinnostunut esimerkiksi Neuvostoliito, joka halusi selvittää, mikä oli NASAn valmius onnistuneeseen kuulentoon. Neuvostoliiton tiedemiesten mukaan Saturn V -kantoraketissa kun ei ollut riittävästi tehoja kaiken tarvittavan massan laukaisuun Kuuhun saakka. Neuvostoliitto lähettikin 60-luvun loppupuolella useamman tiedustelulaivan, joka oli täynnä elektronisen vakoilun ja avaruustekniikan asiantuntijoita Floridan rannikolle, aivan USA:n vesialueen rajalle, ja ne parveilivat vesialueen rajan läheisyydessä aina Apollon miehitettyjen lentojen (Apollo 7 alkaen) laukaisujen aikoihin. Erityisenä mielenkiinnon kohteena vaikutti olevan Apollo 10, miehitetty avaruuslento, jonka oli tarkoitus kiertää Kuun kiertoradalla ja, joka toimi eräänlaisena kenraaliharjoituksena varsinaiselle Kuuhun laskeutumiselle.
 Apollo 10 -avaruuslennon laukaisun yhteydessä Neuvostoliiton tiedustelulaivojen määrä kun nousi aikaisemmasta kahdesta neljään, ja Apollo 11 yhteydessä niitä raportoitiin olevan jo seitsemän.

Operation Crossroads oli Yhdysvaltojen kongressin hyväksymä, mittasuhteiltaan valtava projekti, jolla pyrittiin häiritsemään ja estämään NASAn ulkopuolisia tahoja tekemästä erilaisia elektronisia mittauksia ja havaintoja Apollo 11 -aluksesta, ja sen jälkeisistä Apollo -lennoista. S
amaa operaation nimeä oli käytetty myös ainakin kerran aiemmin, nimittäin 40-luvulla toteutettujen ydinkokeiden yhteydessä. Tämä ei ollut mitenkään tavatonta, sillä CIA ja muut hallinnon salaisia projekteja järjestävät tahot ovat käyttäneet samoja projektinimiä uudelleen ja uudelleen harhautusmielessä.  Tähän kyseessä olevaan operaatioon pyydetyt määrärahat, tähtitieteelliset  230.000.000 dollaria (yli miljardi nykyrahassa) saatiin kongressilta sillä perusteella, että väitettiin Neuvostoliiton voivan tiedustelunsa ja elektronisen sodankäynnin kautta jopa tuhota Apollo-aluksen laukaisun. Kongressissa asiaa jälkikäteen käsiteltäessä ihmelteltiin pitikö todella käyttää tähtitieteellinen summa häiritsemään Apollon laukaisun ihailijoita ja lehtimiehiä? Oliko tosiaan vaarana, että Neuvostoliitto aikoi oikeasti tuhota Apollo-lennon?

Yhdysvalloissa tässä elektronisessa Crossroads -häirintäprojektissa oli mukana vähintään 15 sotilaslaivaa Floridan rannikon edustalla, sekä seitsemän sukellusvenettä heinäkuusta 1969 alkaen. Apollo 11 -laukaisuun liittyen Washingtonissa Valkoinen talo ja presidentti Richard Nixon oli valmistautunut jopa sotilaalliseen ohjusvastaiskuun mikäli Neuvostoliitto olisi onnistunut tuhoamaan kantoraketin sen laukaisun yhteydessä. Olen itse kuitenkin käytännössä varma, että syy Neuvostoliiton tiedustelulaivojen lähettämiseen Floridan rannikolle ei ollut Apollo-lennon tuhoaminen, vaan sen tutkiminen.


Väitetään, että Neuvostotoliiton tiedustelun tarkoitus oli varmistaa, ettei Yhdysvalloilla olisi ollut käytössään minkäänlaista ufo-teknologiaa Saturn -kantorakettien laukaisujen yhteydessä. Kerrotaan, että mittavasta häirinnästä huolimatta saatiin kuitenkin varmistettua, että NASAlla oli käytössään kantorakettiin liittyen ainoastaan perinteistä 1B-tekniikkaa, jonka tehot jäivät selvästi alle vaaditun työntövoiman. Neuvostoliitto kun tiesi tarkalleen, että yli 30 tonnin nostovoimaa tehokkaampaa kantorakettia ei voitu tuolloin valmistaa perinteisellä tekniikalla.

Saturn V suunnittelupaikka oli Marshall Space Flight Center (MSFC), jossa - kuten tunnettua - kantoraketin pääsuunnittelijana toimi saksalaissyntyinen raketti-insinööri Wernher von Braunin, joka oli toisessa maailmansodassa kunnostautunut mm. V2-rakettien suunnittelussa. Kaikesta päätellen NASA tuntui uskovan täysin hänen asiantuntijuuteen Apollo -avaruuslentoja varten tarvittavan kantoraketin pääsuunnittelijana, sillä hän jatkoi NASAssa samassa tehtävässä läpi 60-luvun, aina vuoteen 1970 saakka.

Saturn V (AS-506) -kantoraketin laukaisua (Apollo 11) 
Floridan Kennedy Space Flight Centerin (KSC)
laukaisualustalta nro 39 seurasi 3497 rekisteröityä
lehdistön edustajaa 16.7.1969 (MSFC-75-SA-4105-2C)
.
Mitäpä jos Neuvostoliiton tiedustelutiedot olisivat tosiaan pitäneet paikkaansa, eli Saturn -kantoraketin tehot jäivät selvästi alle vaaditun, joka olisi tarvittu Apollo-alusten nostamiseksi Maan kiertoradalle ja sieltä edelleen Kuuhun? Aika kummallinen väite, sillä Saturn -kantoraketithan vaikuttivat toimivan vallan mainiosti, olihan joka kerta paikalla tuhansia ihmisiä todistamassa niiden laukaisuja, ja Saturn -kantoraketin toimivuutta tukevat myös näyttävät televisioinnit?

Kyllä, kantoraketit kyllä laukaistiin ilmaan ja todennäköisesti mukana olleella kuormalla päästiin myös Maan kiertoradalle, siitä ei liene ole suurempaa epäselvyyttä kenelläkään. Sitä ei kuitenkaan varmuudella tiedetä, mitä kantoraketin yläosan suojakotelon sisällä oli? Nimittäin on väitetty, että Saturn V -kantoraketin teho olisi riittänyt vain 28 tonnin kuorman nostamiseen, mutta Apolloa varten olisi tarvittu vähintään 46 tonnin työntövoima, mikäli NASAn ilmoittamia arvoja on uskominen. Mahdollista tosin on, että todellisuudessa olisi tarvittu vielä huomattavasti suuremmatkin tehot. Mikäli raketti-insinööri Wernher von Braunia on uskominen, niin Saturn V:n hyötykuorma oli peräti 118 tonnia, ja Kuuhun 50 tonnia. Mikäli tämä lausunto olisi pitänyt paikaansa, tehot olisivat olleet hyvinkin riittävät. Tämä olisi tosin ollut suorastaan hämmästyttävä tekninen saavutus, sillä läheskään mitään sellaista kantorakettia ei pystytä rakentamaan vielä tänä päivänäkään, yli 40 vuotta myöhemmin.

Apollo 11 -avaruuslennon Saturn V -kantoraketin (S-1C) NASAn
ilmoittamia tehoarvoja Neuvostoliitto epäili voimakkaasti vuonna 1969.

Apollo 11 -miehistö, yhdessä
teknikkojen kanssa  matkalla
kohti komentomoduulia 16.7.1969. 
Mikäli kantoraketin teho olisi ollut tosiaan Neuvostoliiton (ja myöhemmin myös muiden maiden) tiedemiesten väittämällä alhaisella tasolla, olisi se tarkoittanut käytännössä sitä, että painon johdosta kuoren sisälle ei olisi voitu asettaa kuumoduulia (Lunar Module, LM) lainkaan mukaan miehitetyillä lennoilla, ainoastaan tyhjä kuori. Jossain yhteyksissä on kuultu jopa väitettävän, ettei mukana ollut edes toimivaa komento -ja huoltomoduulia (Command/Service Module, CMS). Tämä olisi tosin edellyttänyt nähdäkseni sitä, että sen jälkeen, kun astronautit nousivat hissillä ylös lähtölaukaisua varten, heidät olisi johdatettu takaisin samaisella hissillä alas televisiokameran sammuttamisen jälkeen. Todennäköistä kuitenkin on, kun ottaa huomioon, että kuumoduulin painon ollessa selvästi yli 15.000 kiloa, että jo kuumoduulin poisjättäminen oheistarvikkeineen olisi ollut riittävä keino sille, että Saturn V -kantoraketin tehot olisivat riittäneet viemään astronautit onnistuneesti Maan kiertoradalle. Mutta vain Maan kiertoradalle.

Operation Crossroads ja sen tähtitieteellinen budjetti loivat edellytykset varmasti myös muuhun kuin yksinomaan Neuvostoliiton tiedustelun häirintään Apollo -laukaisujen ja avaruuslentojen yhteydessä. Niin paljoa rahaa kun ei saada uppoamaan ainoastaan venäläisiä vastaan kohdistettuihin elektronisiin häirintälaitteisiin ja laivaston edestakaiseen liikutteluun Floridan rannikolla parissa vuodessa, vaikka rahaa olisi samalla syöttänyt lampaille.

Crossroads oli huippusalainen projekti, joten sen tarkemmasta sisällöstä en ole löytänyt juurikaan tietoa. Yhdysvaltojen kongressin tiedostoista löytyy kylläkin jotain virallista tietoa, joka ei välttämättä kuitenkaan vastaa todellisuutta. Joka tapauksessa, tämän operaation saattaisi tehdä erityisen merkittäväksi ainakin yksi seikka. Tämä on tosin vain oma teoriani, sillä konkreettisia todisteita ei ole, kuten ei monesta muustakaan seikasta. Nimittäin mikäli kyseisessä operaatiossa olisi ollut tarkoitus häiritä tai harhauttaa venäläisten lisäksi kaikkia muitakin Apollo-avaruuslentoja seuraavia tahoja maailmanlaajuisesti, kuten radioamatöörejä, hyödyntäen huipputeknologiaa ja käytännössä rajoittamatonta budjettia, niin kyseessä olisi ollut keskeinen keino estää - tai muuttaa - edistyneillä elektronisilla laitteilla maapallolta käsin tehtäviä havaintoja Apollo -lentojen todellisista vaiheista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.