maanantai 7. toukokuuta 2012

Apollo & more anomalies (part 3)

Kuuhun laskeutuminen ilman kraateria:
NASAn omien tiedemiestenkin kerrottiin olevan 60-luvulla huolestuneita siitä, että miten Kuuhun laskeutuminen oikein tulee onnistumaan. Siis miten kuumoduulin laskeutuminen ylipäätään onnistuu ilman sen murskaantumista, ja minkälainen kraateri laskeutumisesta muodostuu. Kuumoduuli (Lunar module, LM) kun painoi noin 15 tuhatta kiloa. NASAn omien tiedemiesten laskelmien mukaan vielä 1960-luvun alussa kuumatkan onnistumisen mahdollisuudeksi arvioitiin 0,017 prosenttia (1:60000). Todennäköisyys nähtävästi kuitenkin kasvoi dramaattisen nopeasti projektin edetessä, ja ensimmäisen kuumatkan lähtöaamuna astronautti Neil Armstrong arvioi, että oli 50% mahdollisuus siihen, että kuumatka tulisi onnistumaan. Samoihin aikoihin NASAn virallisten simulaatiolukujen perusteella onnistumisen mahdollisuudeksi ilmoitettiin yli 90%.
NASAn havainnollistava piirustus
kuumoduulin lasketumisesta.

NASAn mukaan kuumoduulin pohjassa sijainneen rakettimoottorin työntövoiman kerrottiin olleen 10.000 kiloa, mutta laskeutumisessa tarvittiin ainoastaan noin 2.000 - 3.000 kilon työntövoimaa, sillä Kuun painovoima on vain noin 1/6 Maan painovoimasta. NASA kertoi jälkikäteen, että suhteellisen vähäisen työntövoiman käytön johdosta kuumoduulin laskeutumisosa ei aiheuttanut kraateria tai kuoppaa, vaan se ainoastaan siirsi Kuun pinnalla ollutta tomukerrosta sivummalle laskeutumisen yhteydessä. Ennen lentoa kuitenkin jopa NASAn omat tiedemiehet olivat huolissaan siitä, että kuumoduuli putoaisi ja tuhoutuisi rakettimoottorinsa aiheuttamaan valtavaan palokuoppaan. Sen sijaan kuumoduuli laskeutui suorastaan äärimmäisen pehmeästi Kuun pinnalle Apollo -avaruuslennoilla, eikä mitään ulkoisia vaurioita tullut itse moduuliin. Vaikutti siis siltä, että alus oli täydellisesti suunniteltu, ja jokainen laskeutumisesta vastannut astronautti onnistui myös annetussa tehtävässään täydellisesti. Kyllä, näinhän sen on täytynyt olla, sillä ovathan siitä todisteena NASAn julkaisemat kuvat?


Asiaa on selitetty ja perusteltu jälkikäteen myöskin sillä, että Kuussa kun ei ole ilmakehää, niin ei ole myöskään painetta rakettimoottorin pakokaasun purkautumiselle suoraan raketin alle, vaan se purkautui laajalle alueelle, jolloin kuoppaa ei syntynyt kuumoduulin alle sen laskeutuessa. Voisiko tämä NASAn selitys pitää myös paikkaansa? Ainakin se saattaisi kuulostaa - mahdollisesti - ihan uskottavalta selitykseltä. Edellyttäen siis, että Kuussa ei tosiaan ole ilmakehää, ja sen painovoima on vain 1/6 Maan painovoimasta, kuten NASA on kertonut. Hämmentävä yksityiskohta joka tapauksessa, ettei minkään Apollo -avaruuslennon kuumoduulin alta ole valokuvien perusteella löytynyt mitään merkkejä sen laskeutumisesta.


AS11-40-5921: rakettimoottorin alla ei
näy mitään merkkiä laskeutumisesta.

Oliko tosiaan sitten niin, että olosuhteet Kuussa ovat niin erilaiset kuin Maassa, ettei kuumoduulin kuulunutkaan jättää mitään jälkeä laskeutumispaikan alle, ei rakettimoottorin eikä laskeutumisjalkojen alle? Ei pienintäkään jälkeä? Eikä kuumoduulin laskeutumisjalkoihin kuulunutkaan tarttua suurta määrää tomua tai pinta-ainesta, sillä se siirtyi pois alta sivuttaissuunnassa? Eikä laskeutumisjaloissa ole nähtävissä merkkejä vaurioista tai liasta niiden osuessa Kuun pinnalle, sillä laskeutuminen onnistui joka kerta niin hyöhenkevyesti? Sen sijaan laskeutumisjalat suorastaan kiiltävät "suojafolioon" käärittynä, kuten niiden on tarkoituskin? Tässä on mielestäni liian monta hämmennystä herättävää seikkaa, etteivät ne kaikki voi pitää paikkaansa.

NASAn vastakkaisista todisteluista ja selityksistä huolimatta mielessäni elää edelleen vahva epäilys, että kuvissa esitetty kuumoduuli oli laskettu pehmeästi paikoilleen jonkun nosturin tai vaijerin avulla, Maan pinnalla. Tämä kuulostaa kieltämättä aika hurjalta väitteeltä, mutta uskon myös, että kuukuvien väärennys ja lavastus - jonka olen mielestäni aiemmissa blogikirjoituksissa osoittanut tapahtuneen, melko selkeästikin - on vain pieni sivujuonne tätä Apollo-vyyhtiä. Olennaisempi kysymys kuuluukin miksi kuvia oli väärennetty? Entä mitä muuta on väärennetty, tai missä muussa on huijattu? Ja mitä ihmettä oikein yritetään salailla? Lukuisten viitteiden perusteella kyseessä kun saattaa olla eräs ihmiskunnan suurimmista salaisuuksista, jonka verhoa on syytä ainakin yrittää raottaa. Sillä voi olla, että salailtavaa on mahdollisesti paljon enemmän mitä useimmat ihmiset edes pystyvät kuvittelemaan.


AS11-40-5925HR: vaurioitumaton ja pölytön
Apollo 11 -kuumoduulin laskeutumisjalka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.