sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Did NASA fake the Apollo mission? (part 13)


Apollo television broadcasts (hypothesis)

NASAn miehitettyjen avaruuslentojen keskuksessa (Manned Spacecraft Center, MSC) sijainneessa valvomorakennuksessa eli pääohjauskeskuksessa (Mission Control Center, MCC) ja itse valvomossa tai päävalvomossa (Mission Operations Control Room, MOCR) seurattiin ja ohjattiin Apollo -avaruuslentojen eri vaiheita. Lehdistön oli puolestaan mahdollista seurata tapahtuma valvomon takaosan lehdistölle ja kutsuvieraille varatussa tilassa, joka oli eristetty lasiseinällä varsinaisesta pääsalista. Kansainvälisessä levityksessä näytetty Apollo 11 -avaruuslennon avaruuskävely oli kuvattu valvomon etuosan videoscreeniltä mustavalkoisesta videomateriaalista valvomon takaosasta, jonka johdosta kansainvälisessä levityksessä nähty televisokuvan laatu oli melkoisen heikko. Myös screeneiltä näytetty nk. ensimmäisen sukupolven materiaali oli jäänyt kauaksi parhaimmasta mahdollisesta, ja tälle syyksi oli ilmoitettu Maan ja Kuun välinen pitkä etäisyys.

Houstonissa, NASAn miehitettyjen avaruuslentojen
keskuksessa sijaitsevan valvontakeskuksen huoneessa
30 seurattiin kaikkien Apollo -avaruuslentojen vaiheita.
Televisioscreenillä näytettiin, kun Armstrong ja
Aldrin astelevat Kuun pinnalla 21. heinäkuuta 1969.

Huomioitavaa on, että Apollo-laukaisut tapahtuivat Floridassa ja virallinen valvontakeskus sijaitsi Teksasin Houstonissa, jonne syötettiin audio-ja videokuvat, samoin kuin muu data linkkien kautta jostain muualta. Kysymys kuuluukin, mistä? Houstonissa Apollo-laukaisun ja paluun aikaisen avaruusaluksen monitoroinnin ja kommunikoinnin astronauttien kanssa hoiti päävalvomo (MCC/MOCR), mutta varsinaisen ulkoavaruuden ja kuuvierailun osuuden monitorointi oli siirretty toisaalle NASAn organisaation sisällä. Voidaankin kysyä, minne? Ulkoavaruuden valvomon tarkkaa sijaintia NASA ei ole kuitenkaan ilmoittanut. Väitetään, että ulkoavaruuden lennon aikana huoneessa 30, jossa varsinainen valvomo (MOCR) sijaitsi, ei pystytty käytännössä tekemään muuta kuin seuraamaan sinne lähetettyjä video -ja audiosignaaleja sekä telemetriatietoja, tarvittaessa myös keskustelemaan astronauttien kanssa, mutta ei varsinaisesti vaikuttamaan Apollo-aluksen toimintoihin. Lennon ohjaus ja kommunikointi kun tapahtui pääosin muualta, salaisemmasta valvomosta, jonne ei lehdistöllä ollut pääsyä.

Esitän, että Apollon ulkoavaruuden lennonosuutta hoitanut NASAn salainen valvomo sijaitsi Virginian Hamptonissa Langley Research Centerissä (LRC), siellä olevassa huippusalaisessa simulaatioiden valvontakeskuksessa. Sieltä audio, telemetria -ja videosignaali oli lähetetty Kuuhun, josta se oli sitten heijastettu takaisin Maahan, jossa samainen signaali vastaanotettiin lopulta Teksasin Houstonin Manned Spacecraft Centerissä.

NASA oli käyttänyt Kuun kiertoradalla ollutta harjoitussatellittiaan nimeltä TETR-A simuloidakseen kuulentojen audio- ja videomateriaalia Houstonin valvomossa harjoitusten aikana. NASAn virallisen ilmoituksen mukaan TETR-A oli kuitenkin tuhoutunut huhtikuussa 1968. Väitetään kuitenkin, että se oli vielä hyvinkin toiminnassa miehitetyillä Apollo -avaruuslennoilla ja, että satelliitin kautta Houstoniin heijastettuun lähetykseen syötettiin LRCssä etukäteen editoitua ja simuloitua video- ja audiosignaalia. Audion osalta ainakin osa kyseisestä materiaalista oli äänitetty vuosina 1965-1968 USGSn AAP Testeissä sekä NASAn Apollo Testeissä Arizonan autiomaasta etukäteen kirjoitettujen lennon eri vaiheiden käsikirjoitusten pohjalta. Kuumoduulin videot oli puolestaan tehty kokonaan LRCssä, esimerkiksi Kuun pienoismalleja (LOLA) hyväksi käyttäen. Myös kuukävelyosuus - jossa olivat mukana Armstrong ja Aldrin - oli tehty etukäteen LRCssä, ja videoon oli liitetty myös LRCn valvomon ja astronauttien väliset käsikirjoitetut keskustelut. 
 


NASAn johtajat Robert Gilruth ja George Low seurasivat monitoreistaan
Houstonissa Apollo 11 -avaruuslennon ensimmäistä kuukävelyä (S-69-39813).

Tiedossa on, että NASAn LRC oli välittänyt Apollo -harjoitustensa aikana jo kymmenia kertoja ennen varsinaista H-hetkeä näitä vastaavia simuloituja audio/videomateriaaleja kuumatkoista TET-RAn, ja mahdollisesti myös muiden satelliittiensa kautta Houstonin MSC-valvomoon, jolloin signaalit vastaanotettiin näennäisesti "Kuusta". Näin tapahtui sitten myös Apollo 11 -avaruuslennolla, jolloin audio sekä TV-kuva oli välitetty Houstonista edelleen kansainväliseen levitykseen valvomon screeniltä kuvatun videomateriaalin osalta.

Honeysuckle Creek Tracking Station
oli keskeisessä roolissa Apollo
-avaruuslentojen televisiosignaalin
välittämisessä kansainväliseen
levitykseen.
Apollo-lähetys vastaanotettiin sitten kansainvälistä TV-jakelua varten Australiassa Honeysuckle Creekissä. Samanaikaisesti signaali oli nähtävillä myös Kalifornian Goldstone Observatoryssa. TV-lähetyksessä nähtyjen etukäteen tallennettujen video- ja audio-osuuksien lisäksi keskusteluita astronauttien ja ulkoavaruuden valvomon välillä oli hoidettu osittain myös reaaliajassa, ja tätä keskustelua oli käyty rajoitetusti myös Houstonin valvomossa (MOCR). Astronautteja ja lennon kulkua valvoi kuitenkin varsinaisesti Hamptonin Langley Research Centerissä ollut simulaatiokeskus.

Apollo 11 -avaruuslennolla matkalla Kuuhun oli lisäksi kolmeen otteeseen suoria TV-lähetyksiä, joissa Armstrong, Aldrin ja Collins olivat kertoneet etukäteen harjoitellun käsikirjoituksen mukaiset asiat, ja tätä selostusta olivat visualisoineet Apollo -kuualuksen sisältä TV-kuvat astronauteista sekä ikkunassa näkyvästä loittonevasta maapallosta. Todellisuudessa kyseessä oli kuitenkin Maan kiertoradalla kuvatusta materiaalista, ja ikkunaan sopivaan kokoon editoidusta maapallosta, ei todellisesta tilanteesta ulkoavaruudesta. Kyseistä asiaa on käsitelty tässä blogissa aiemmin. Ja toisin kuin luullaan, todellisuudessa kyseessä ei ollut varsinaisesta suorasta lähetyksestä, vaan siinä oli useamman minuutin viive, jona aikana Hamptonin keskuksessa oli mahdollista vielä editoita kansainväliseen lähetykseen tarkoitettua kuumatkan "live-uutisointia". Apollo 11 kuuluisa ensimmäinen kuukävely oli puolestaan etukäteen nauhoitettu lähetys, johon oli yhdistetty presidentti Nixonin livenä pidettyyn puheeseen.




Kuten aiemmin tuli mainittua, NASA oli harjoitellut Apollo 11 -kuumoduulin laskeutumista ja itse kuukävelyä useaan otteeseen aiemmin, myös Houstonissa toimivan valvomokeskuksen (MCC/MOCR) toimintojen osalta. Näiden harjoitusten aikana valvomon skreeneillä oli näytetty Langleyn Reseach Centerissä kuvattua kuusimulaatiota laskeutumiseen liittyen, sekä myös studiossa simuloitua kuukävelyä. Kerrotaan, että valmovon henkilöstö hämmästeli Apollo 11 -kuumatkan audion ja videon osalta sitä, että todellisuus vastasi simulaatioita niinkin täydellisesti. Monet väittivät, että screeneille oli heijastettu täysin samaa simulaatiovideota kuin oli käytetty aiemminkin harjoitusten aikana. Sama pätee myös myöhempiin miehitettyihin Apollo -lentoihin. Totta on, että NASAn virkailijat kummastelivat Apollo 11 -lennon jälkeen useita päivä, miten simulaatiosta tulikin ”todellinen” tapahtuma, sillä kaikki näytöt ja toiminnat olivat olleet käytännössä täysin samoja kuin lukuisissa aiemmissakin harjoituksissa. Kerrotaan, että NASAn virkailijat olivat ilmaisseet tämän ihmetyksensä myös useissa haastatteluissa.

Englannissa BBC:n Panorama -ohjelmassa näytettiin
Apollo 11 -kuumoduulin nousuosan lähtö Kuun pinnalta.
Tämä poikkeaa merkittävästi myöhemmistä kuumoduulin
lähdöistä, joiden videoissa ei enää näkynyt samanlaisia "liekkejä"
aluksen alla. Kyseessä on luonnollisesti NASAn tuottama lavastusvideo. 

Katso: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jNPcbQnEZ2o 


Yhdysvalloissa CBS-uutisissa käytettiin avoimesti NASAn (todennäköisesti Langley Reseach Centerissä tehtyjä) simulaatiofilmejä Apollo 11 -lennonlaskeutumista seuratessa. Katso: http://www.youtube.com/watch?v=sJv5_y2l5as


Maa kuvattuna Apollo 7 -lennolta
Maan kiertoradalta lokakuussa 1968.
Väitetään, että Apollon miehitetyt avaruuslennot eivät milloinkaan menneet kauemmaksi kuin korkeintaan Maan kiertoradalle. Astronautit siis kävivät keskusteluita NASAn Houstonin MOCR-valvomon sekä NASAn ulkoavaruuden lennonosuutta hoitaneen valvomon kanssa, jostain aivan muualta kuin oikeassa "ulkoavaruudesta", van Allenin vyöhykkeen ulkopuolella. Tästä eräänä osoituksena ovat Apollo -avaruuslentojen aikana otetut lukuisat videofilmit ja valokuvat kuualuksen sisäpuolelta, joista ikkunoista heijastuu sisälle nk. sinistä valoa, joka voi tulla ainoastaan olosuhteissa, jossa on ilmakehä, eli maapallolta, käytännössä siis van Allenin vyöhykkeen sisäpuolella. TV-lähetyksissä kyseessä olikin lähinnä aikaisemmissa simulaatiotilanteissa tallennetuista video- ja kuvamateriaalista, samoin kuin Maan kiertoradalta kuvatuista lavastetuista tilanteista.

Edelleen, on jopa väitetty, että ainakin osa miehitetyistä avaruuslennoista olivat eräänlaisia simulaatioita myös kantorakettien laukaisujen osalta, jolloin Maan kiertoradalle ammuttiin käytännössä tyhjä kantoraketti, joka sitten tipautettiin valtamereen. Sillä välin Houstonissa näytettiin kuulennon simulaatioita. Astronautit, jotka eivät edes käyneet Maan kiertoradalla, tipautettiin "onnistuneen" avaruuslennon päätteeksi rahtikoneesta laskuvarjoin varustetussa komentoaluksessa vain muutaman kilometrin korkeudesta Tyyneen valtamereen. Kuten oli tipautettu vähintään kymmeniä kertoja aiemminkin Apollo-harjoitusten aikana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.