maanantai 19. maaliskuuta 2012

Apollo photo anomalies (summary, part 3)

Apollon miehitettyihin avaruuslentoihin liittyvien teknisten yksityiskohtien ja Apollo-kuvien erilaisten poikkeavuuksien analysointi on lähes loputon suo, sillä vakuuttavankin oloisia perusteluita  suuntaan ja toiseen liikkuu internetissä laajasti. Kieltämättä, uskomatonta se olisi, mikäli NASA olisi huijannut maailmaa väärentämällä Apollo-kuvia?  

Siinä tapauksessa, mikäli osa (tai lähes kaikki) Apollo-kuvaukset olisivat olleet lavastettuja, mitä se tarkoittaisi? Vaihtoehtoja tähän liittyen tulee hetimiten mieleen kaksi:

* still-kuvat olivat (osittain tai kokonaan) lavastettuja, mutta video-kuvat eivät olleet (osittain tai kokonaan) lavastettuja


* still- sekä videokuvat olivat molemmat kokonaisuudessaan lavastettuja.



Yleisesti otten, mikäli jotain Apollo-kuvauksia olisi lavastettu, miksi sellaista olisi ylipäätänsä tehty? Mahdollisia lähtökohtia on myös ainakin seuraavat:


1)
astronautit eivät käyneet Kuun pinnalla, ainoastaan Maan kiertoradalla


2)
 astronautit eivät käyneet Kuun pinnalla, ainoastaan Kuun kiertoradalla


3)
astronutit kävivät Kuun pinnalla, mutta kuvat lavastettiin jostain muusta syystä



Edelleen, jos jatketaan pohdiskelua, että jompikumpi edellä mainituista vaihtoehdoista 1 tai 2 pitäisi paikkaansa, kyseessä olisi eittämättä ihmiskunnan suurimpia huijauksia. Mikäli vaihtoehto 3 tulisi kyseeseen, sekään ei jäisi kauas tästä määritelmästä, mutta mikä olisi tuolloin syy kuvien lavastuksiin? Kyseisen vaihtoehdon osalta teorioita tulisi mieleen jälleen  useita, eritoten jos ajatellaan Apollo 11 -avaruuslentoa:

3 a) lavastetut kuvaukset tehtiin täydentämään aitoja valokuvia Kuun pinnalta

3 b) lavastetut kuvaukset tehtiin korvaamaan aidot valokuvat Kuun pinnalta

3 c)
lavastetut kuvaukset tehtiin etukäteen NASAn kuukävelyiden simulaatioissa, ja niissä otettuja harjoituskuvia oltiin tarvittaessa valmiina käyttämään propagandana  todistamaan, että astronautit olivat ehtineet käymään Kuun pinnalla, mikäli ensimmäisen miehitetyn kuulennon paluu olisi epäonnistunut. Tässä tilanteessa sen jälkeisiin Apollo-kuvauksiin oli pakko käyttää johdonmukaisesti samantyyppistä lavastusta lopputuloksen yhdenmukaisuuden varmistamiseksi

3 d)
NASA ei kyennyt teknisten rajoitteiden johdosta tuottamaan lainkaan aitoja kuvia kuukävelyistä, joten kaikki kuvaukset lavastettiin.



Todellinen syy voi myös olla jonkinlainen edellä esitettyjen vaihtoehtojen yhdistelmä, esimerkiksi jonkinlainen varmuustoimenpide sille, että mikäli Kuussa otetut kuvat jostain syystä olisivat epäonnistuneet, olisi kuitenkin ollut olemassa varalla onnistuneita, tosin lavastettuja kuvia.

  
Apollo 16 -avaruuslennon kuumoduuli Orion
(LM-11) kuvattuna Kuun pinnalla huhtikuussa 1972.
Lähikuva Orion -kuumoduulin rakenteesta. NASAn mukaan
tämän moduulin rakentaminen maksoi aikoinaan 350 miljoonaa
dollaria, joka on nykyrahassa mitattuna noin 25 miljardia dollaria.
Edustaako tämä viimeistelyn taso NASAn avaruusajan teknologiaa
70-luvun alussa?








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.